lördag 25 maj 2013

Gubbkonvent - en tradition!

Så har det blivit en tradition.......att vi "gubbar" som jobbade tillsammans på Ålidhemnsskolan för trettio år sedan träffas i slutet av maj.'

Inledningskaffet i LG;s jaktstuga är redan en klassiker!

Årets rocky, Bertil C,  kom snabbt in i gänget och diskussionens vågor gick höga redan när första Zeunerts Höga Kustenölen serverades på Konvaljbackens soliga altan. 

Frukosten dag 2 servares på Rotsidan.

DN till frukosten är viktig för värmlänningen..... "Tänk att du, Ingemar, får DN samma tid på morgonen, som stockholmarna. Fantastiskt!"

Naturligtvis måste man ner och känna på havet.

Lika tradetionsenlig som inledningsfika i LG:s jakstuga är middagen dag 2, som är Ångermanlands nationalrätt nr 2........efter surströmmingen..............kams!

....med knaperstekt hemfläsk!

Nu har jag undanhållit dig bilder från själva mötet, där verksamheten gicks igenom och inriktningen på nästa år lades fast, liksom bilder från aftonens bastubad, men det tror jag att du är lika glad för!?

Däremot vill jag inte undanhålla dig en bild av den vackra ulltavlan jag fick av Jörgen. Visst är den fin! Jörgens moster har gjort den. Och ett vackert namn har tavlan ......... "Höga Kusten". Visst känner man igen Rotsidan!?
Trots att Jörgen kallar sig "Dalmas" .....................och låter som en,  har han sett till att bli född i Sollefteå.

En hejdundrade träff har det varit.....Många heta och utvecklande/berikande diskussioner hanns med, inget av diskussionstematan var "Det var bättre förr!"...bara det är väl ett hälsotecken!
Ser redan fram emot nästa års träff!......i LillArmsjö.

1 kommentar: