fredag 14 mars 2014

Livslångt lärande!

Att fostra en hund innebär för mig, att lära den behärska så många situationer som möjligt, känna sig trygg med att kunna hantera vad som än händer. Detta kan man inte göra nån gång ibland......."när jag har tid"

Idag var jag till LOA med motorsågen.
Vägen tillbaka var cykelkärran tom. Jag såg min chans och lät Molly åka......till en början ifrågasättande, lite skärrad och undrande, "Vad händer?"
Efter några hundra meter la hon sig ned och tyckte att det var mysigt.
Ju mer en hund behärskar, ju lättare har den att lära sig mer!3 kommentarer:

 1. Underbart! Vilken draghund... som tillåter sig att bli dragen av husse.
  Tänker på gamle Roy (en björnliknande sötnos - spets kanske) som för egen maskin gick till byns affär men fick skjuts hem på sparken...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är häftigt med hundar som fått en sådan träning så att de kan vara med i alla sammanhang, men heller inte bangar om det uppstår nya. Ha en fin helg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Ja...aa Ingemar !
  Allt i världen är så förtjusande, om man kan se.
  I bilden Molly ser som vaktaren nära egyptiskt pyramiden, hon vet och kan lära när som hellst. Kan hon ha spårsinne i Älgsjö vikinggravar ? Djur har bättre än vi.
  Men det menar, du är med träning i allt och kan visa rätt. Så fint. Kan lära båda.
  Jag tycker här, igen -27 på natttid, har varit så varmt 6 veckor +-0. Våren har kommit och ljuset segrar mörkret. Sommartid startar snabbt i morgon ? Men bäst tid snö 70 cm och sol. Bättre än i Canaria och i Krim.
  Is i Älgsjö, kan pimpla ? Ha nya maggot.
  Så ha allt bra, eller så vi här säger ELÄ IHMISIKSI !
  t.lapp i Sirkka

  SvaraRadera