tisdag 27 augusti 2013

Bara knutlampan fattas

Knutlampan är ett signum för nordingråbon......den sprider sitt ljus inte bara på ena sidan huset utan på två!

Jag har önskat mig två saker i livet och det är en kökssoffa tillräckligt lång att kunna ta en tupplur på.....
....och en knutlampa.
Kronblomsoffan fick jag tag i innan jag byggde Solrummet. Den var så stor att vi tog in den först och bygde rummet kring den.
Nu är det bara knutlampan som fattas .
Imorgon kommer elektrikern och monterar knutlampa på nya carporten.!

Riktigt fint blev den. Ett skjutbaneregnskydd som blev en carport. Vi har haft mycket att klura ut, LOA och jag. Roligt har vi haft!
Fönstren hade jag över från när jag bytte till treglas i huset.

Jag hade hela tiden tänkt måla den röd som vedboden, men när Eva frågade en gång under vårjärnvitriol/vattenblandningen och vips. Det gick som en dans. Sprayade och strök ut med en pensel. Ingen uppefter armarn!a vandringar i somras, hörde jag mig själv säg: "Den ska bli grå som Lilla grå, med röda vidsnkivor!"
Jag som inte gillar järnvitriol. Färgen som blir efter någon dag gillar jag men inte rinnandet. Mer rann uppefter min armar än vad som hamnade på stockpanelen på Lilla grå. 
....men jag klurade ut det. Köpte en blomsprayflaska för 5 kr på Dollar i Kramfors. Fyllde den med  den vattniga vätskan......sedan var det bara att spaya på och gå efter med penseln. Inget rinnande!

Nästa sommars projekt blir att kärra ut ett par billass matjord  och anlägga ett tun mellan alla hus som står i en ring...
.........sen blir det väl till att skaffa en åkgräsklippare, som alla andra!
Det brukar ju ha den gången..... först har man en "handjagare" och klipper lite runt bron, sedan skaffar man en motordriven och klipper även en "gräsmatta"...
.......sedan skaffar man en åkgräsklippare och klipper ett tunnland!
Lika mycket arbete hela tiden!.....
......fast man säger: "Det börjar bli så arbetsamt att klippa!"
.....å andra sidan, skaffar man åkgräsklippare, måste man väl börja gå på gym?2 kommentarer:

  1. Härligt och fint att vara så nära målet - en riktigt traditionell knutlampa :-)

    SvaraRadera
  2. Riktigt snyggt Ingemar ! Hela projektet blev mycket bättre än jag kunde tänka mej när du började prata om dina planer. Bara att gratulera. Klurigt uttänkt, bra resultat. Hälsar/ Pelle

    SvaraRadera