lördag 3 september 2011

Gillar björnen kantareller?

Idag vandrade Jag och Pelle&Marianne till Bräcksand, drev ut höstråheten ur stugan med en härlig brasa i öppenspisen.... fikade i lugn och ro med betagen utsikt över inloppet till Bönhamn. Att vi fick fika i liugn och ro berodde på att vi satte upp en grind mellan Exa och Molly på altanen, så att de inte höll på att smågnabbas hela tiden. Gott var det också, särskilt det nya morotsbrödet från Omnebageriet. 
Återvägen valde vi kovägen från Högbergs torp mot Bräcke, för att om möjligt hitta några gula vackra kantareller. Pelle höjde temperaturen i letandet genom att med full hals sjunga "Herr Kantarell"! Strax efter hans sjungande såg vi 

flera stubbar med tydliga märken av "någon" som krafsat och letat småkryp....... säkert en BJÖRN... Pelle var dock inte helt övertygad utan kunde tänka sig att det var en grävling. Marianne och jag höll på björnen. 
"Är man inte säker ....  så är det ju mer spännande att det är  en björn!"
Men inga kantareller........... förmodligen hade björnen ätit upp alla!
Men då!!

Pelle ropade att han hittat kantareller, Maranne var inte långt efter. 
Så småningom hittade även jag ............ med lite hjälp av Marianne "Har du sett där vid rotvältan?!" ...... och det hade ju jag sett ........lååångt innan. Det gäller ju att hålla skenet uppe!
Kanrallmackorna blev sagolika!
Resten av de smörstekta läckerheterna blir nog en överraskningspresent!
Tack, Maranne&Pelle!


1 kommentar:

  1. Låter som en riktigt härlig tur..smörstekta kantareller mmm vad gott...det var säkert en björn :0)

    SvaraRadera