lördag 3 september 2011

Spännande thriller

Att se Tobba hantera spakarna i sin maskin är som att läsa en thriller av Jens Lapidus, 
Flera gånger är man övertygad om att det barkar åt fanders för alla inblandade, men han lyckas styra upp hela ekipaget.

I morse kom han till Konvaljbacken för att göra ett tun av ytorna mellan husen och gräva ett dike mot skogen för att hålla bort vattnet, framförallt smätvattnet från skogen, De senaste veckorna har det regnat mycket , vilket gjorde att det blev oerhört spännande,........ att titta på i alla fall.
Att ha koll på denna långa maskin och få den att "dansa" kräver sin man. "Man skall inte bara vara kokt i ett vatten för detta konststycke", skull Lasse Andersson ha sagt.

Stora stubbar fick ge sig. "Vilka oerhörda gropar det kommer att bli!" tänkte jag.
Efter ett tag bestod halva tomten av en såphal sluttande gegga. fFera gånger var jag säker att maskinen skulle glida ner i diket och välta. Men Tobba styrde upp med lugna säkra händer på spakarna. Imponerande!.

Slätt som ett dansgolv, inte ett spår efter den väldiga maskinen eller efter diket som delat tomten , bara att ta krattan, finputsa och slänga ut några nävar gräsfrö,  så är tunet ett faktum ..... nästa sommar.
Tur att det finns så duktiga människor, som kan hantera dessa STORA maskiner.



1 kommentar:

  1. Skicklig man..han Tobba och fint blev Det var länge sedan jag "hörde" ordet "TUN Likt fjärilar,börjar minnesmaskineriet röra på sig..vissa minnen,har ett skirhetens skimmer över sig.. några,en sprakande färgkaskad :0)Kraam

    SvaraRadera