fredag 9 september 2011

Påhängscykel - smart uppfinning

Det är möjligt att de funnits förut, men jag har i alla fall aldrig sett en

Man monterar bara ett fäste på vilken cykel som helst och klickar fast ledcykeln där. 
Med denna finurliga mojäng kan Karin hänga med på cykelturen även om det blir en flera mil lång tur. Karin trampar så mycket  hon orkar, ju mer ju lättare för Anna. Jämfört med en tandemcykel är denna oerhört vig i kurvor och "modercykeln" kan användas som vanligt mellan barnturerna. Man behöver inte heller vara rädd för att barnet vinglar ut i traffiken eller missar att se sig för i en korsning med biltar.
Nu när de tagit sitt förnuft tillfånga och köpt ett fantastiskt ställe här på HögaKusten kommer Karin och Alma  att ha ännu mer glädje av ledcykeln. Ingen risk att de inte klarar backarna............ och mamma och pappa för lite extraträning i backarna. Morfar klarar ju backarna sig med elcykeln ............ även med ledcykel efter.

En annan smart uppfinning på cykelfronten är 

utan trampor, utan stödhjul. 
Med den tränar barnen snabbt upp en jättebra cykelbalans och slipper stödhjulseländet, som ju bara innebär att man just stöder på dessa extrahjul, dessutom hugger det i kurvorna när man väl fått lite balans..... och går inte lika snabbt som springcykeln.

När Alma och Karin efter en kort springcykelperiod
gick över till "vanlig" cykel 
självklart utan stödhjul,
Balansen sitter redan "i ryggmärgen"!
blev det snabbt kö efter ...............
deras springcykel!!
1 kommentar:

  1. Vart får man tag på en sådan påhängscykel eller ett sådant fäste? Är mycket intresserad av att få tag på en sådan. Ha en bra dag!

    SvaraRadera