söndag 16 juni 2013

DET FINNS INGA FÄRDIGA LÖSNINGAR

Jag hade haft det i "bakhuvudet" i ewtt års tid.... alltså gått och grunnat på hur jag skulle gå till väga...... När jag vandrade förbi skjutbanan på Mullabacken, skjutbanan som inte hört ett skott på många år utan bara sett slyet växa sig tät och hög. Då jag  såg taket över skjutvallen, tänkte jag: "Detta skulle kunna bli min carport!"
När jag såg hur otroligt överdimensionerat allt var..... allt från pannplåtarna på taket till de stolparna som utgjorde stommen.
Var på tomten skulle jag placera den....... ville inte att det skulle bli ett schabrak som förstörde hela Konvaljbacken. 
Provade i tanken alla olika placeringar jag kom på..... Ingen var möjlig! 
När Pelle och jag var ute och gick med våra hundar förra vintern, berättade jag om mitt carportprojekt. "Du ställer väl den efter diket?" Den möjligheten hade jag inte ens tänkt på. Den perfekta platsen!  Fyllde upp bara med 60 kubikmeter grus. 

Kommer du nerifrån byn syns den inte alls!

När du är mitt nedanför Konvaljbacken ser heller INGENTING1

Bara när du kommer nerför Svöjbacken kan du skymta den.

När LOA och jag skulle sätta upp den ville jag ha den 340 cm bred istället för 2,40 , som den var på skjutbanan....... och höjden stämde inte med vad vi ville ha nu. På Mullabacken fanns ett utskjut för att bösspiporna skulle skyddas. osv osv
Den skiss vi hade gjort var inte heller användbar....... visade det sig.
Vi fich helt enkelt prata mycket med varandra och lösa varje sak verbalt.......
-Vet du, Ingemar, vad du lärt mig under detta bygget?, frågade LOA, när vi firade med bastubad igår afton.
- ? ? ?
- Jo, du har lärt mig att det är bra att prata med varandra!
-....och lyssna på varandra!

Så när Bönhamns Trivselfaktor Lasse och den mångårige landslagsmannen i orientering, Ove, inspekterade bygget idag, var jag mäkta stolt..............och de imponerade! 
Och bilen gillar sitt krypin.... man behöver nästan inte vrida på ratten.
Bara väggarna som fattas nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar