onsdag 4 januari 2012

Intagande nyfiken

I morse när jag vaknade och skulle kolla om Missa sovit gott, var hon försvunnen.......  inte på den betagande frottébädd jag gjort åt henne ovanpå byrån, inte under skrivbordet, inte bakom soffan, inte under byrån. Ingenstans! 
Kunde jag ha slarvat och lämnat ytterdörren öppen när jag rastade Molly i går kväll? När jag var nästintill förtvivlad började jag locka: "Miiissa! Miiss..." Hann inte längre förrän hon kom ut ur bokhyllan och sträckte på sig sömndrucken, innan hon hoppade ner och började stryka sig mot mitt ben. 
Böckerna på tredje hyllplandet i bokhyllen når inte ändå till bakväggen, Hon hade krupit in bakom böckerna och sovit gott och säkert. "Den där svarta hunden litar jag inte hundra på ......... ännu!" Hur kunde hon hitta detta utrymme? Inte an enda bok var flyttad.
Resten av dagen har hon socialiserat sig i mitt knä eller på min axel. Hon har hunnit  kolla av huset också...... och då menar jag KOLLAT AV. Visserligen har en och annan besökande varit nyfiken, men ingen som Missa.

"Har du lagt musmattan här för att jag ska ligga här?"

När jag tar ut jackan ur ytterklädergarderoben, vem hinner då in? Gissa!
"Jag tycker att skon längst in är snyggast!"

"Behöver du hjälp att hänga tvätt, husse?"

När jag skulle ställa tillbaka havregrynsburken i skafferiet var "luckan" upptagen. Gissa av vem? 
Det var iaf dags att städa skafferiet !

3 kommentarer:

  1. Får jag komma med ett förslag till en ny slogan ?
    "Bättre en katt i skafferiet än en mus i garderoben !"
    MVH Pelle

    SvaraRadera
  2. Den var BRA!!
    Eller: "Bättre en katt på musmattan, än en mus på kattmattan"
    /Ingemar

    SvaraRadera
  3. Grattis till den nya familjemedlemen Ni har det ni gör ALLIHOPA..att lära känna varandra.Men.. är ju ett trevligt "görande" Hon verkar då vara av en mysig sort och... lite finulig så där
    Allt gott önskar jag ER :0)

    SvaraRadera