söndag 11 december 2011

Naturens krafter eller Efter Stormen

I förgår fick vi känna på Naturens krafter härute i yttersta havsbandet. Det annars så fagra Höga Kusten visade sig från en annan sida.
Mer än 25 m/sekund i byarna....... nackdelen av att bo i en by :-)
Strömlöst.
Havet steg 1,2 meter på några timmar.
Hängrännan på Lilla Grå lyftes av sina krokar, lyftes över hela taket och lades snyggt och prydligt uppe vid skogsbrynet.

Lika bra gick det inte för den här båten var ordentligt surrad nere i Jössevika. Stormen behandlde den som om det vore en barkbåt. Daskade den sönder och samman.

Här är i vanliga fall en fin sandstrand. Nu är det fullt av bråte, som lämnades kvar när vattnet drog sig tillbaka. Molly gjorde en del fynd.... mest plastdunkar och olika plastskynken. Vattnet gick långt upp i skogan.
Mot Naturens krafter står vi oss slätt. 
Visst är det konstigt att vi beter oss som om vi kunde bemästra dem? 
.... eller är vi bara dumma?

2 kommentarer:

  1. GOD morgon,Mm mot vädrets makter har vi inget att sätta emot..men jag tror inte att vi människor är dumma..bara så fruktansvärt verklighetsomedvetna..Här har det oxå blåst Men det var först igår..när det var lugnt som stömmen for Däremot telefoniet krånglade när blåsten ven och snön vräkte ner .. ca 50 cm har vi fått.. Hoppas vädret lugnat ner sig även hos er..så dagen.. med gårdagens inslag GÖR den än mer vilsam och skön Kram

    SvaraRadera
  2. Jo vain ! Det är naturligt. Nu måste jag ta mitt båt till hamnet. Jussis båt är i Poseidons värld och kan inte mera ta strömming, lax, abborre eller sik ? Lasses båt, som jag har nu är värdefullt för det. Behöver bara snurrare. Njutande gå till havet och ha hela dagen i klipporna, solen skiner,inte bråttom...just naken med naturen.
    Och vi har snö nu, 40-50 cm. Björnar kan sova lugnt och drömma Nalles himmel.
    Och till Inger-Sofia. Världen är inte fruktansvärt, vi är. Måste leva tillsammans och förstå och gå. Som min favoritsångare Kari Tapio "Efter stormen kommer alltid härligt dag" t lapp i Sirkka

    SvaraRadera