söndag 28 oktober 2012

En plats i solen

Tjurar är fantastiska på många sätt!
.... som att alltid hitta soken.

Så fort solen lättar över Mullabacken, hittar de de första solfläckarna!

Ingen dum plats för frukostmötet?! Att det är lite dåligt med bete så här års, kompenserar bonden genom att  ge tjurarna ensilagebalar i hagen.

Fryser de inte? Nej, nötkreatur har en jättebra päls som klarar det mesta i köldväg, bara de får vara ute så mycket att pälsen växer sig tät......... och de är fenor på att hitta den ljuvligaste solgläntan..

3 kommentarer:

  1. Vi har ungefär lika mycket snö här som ni har på Höga Kusten. Idag har nog alla sökt sig till ett solig ställe, nu när solen äntligen visar sig! Kallt är det, tänk lika hemskt varje höst när kylan kommer! Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  2. Hej Ingemar.
    Jag ser att du berikats med snö, här nere hade vi en underbar helg i strålande sol, men det var då det, nu väntas det normala vädret för årstiden här, regn och regn igen, snön hoppas jag vi får vänta på ett tag till.
    Ha en riktigt trevlig start på den här veckan.
    kram.

    SvaraRadera
  3. Hejsan Ingemar!
    Visst har man sett klövdjur med långa täta pälsar, att dom ser ut som dom vanligtvis ser ut beror ju på att dom ofta vistas inomhus under den kallaste årstiden.
    Djur är mästare på att överleva, men tyvärr lyckas det inte alltid, här i närheten hade någon tröttnat på sina båda boaormar och bara släppt ut dom i naturen, dom är ju växelvarma och klarade inte av höstkylan, det är tråkigt när man skaffar djur och sen inte tar ansvar för dom.
    Ha en riktigt härlig fortsättning på årets sista höstvecka.

    SvaraRadera