fredag 26 oktober 2012

Senhöstens vackra vemod

......som en finsk tango!
Höga Kusten är ju känt för sina byar, sjöar, berg, havsfjärdar och frodighet!
.... och så ser det ut såhär!
Färgprakten lyser med sin frånvaro när trädens alla löv togs av blåsten häromdagen och de har nu lagt sig till ro för att bli gödsel för nästa års frodighet............. om ingen nitisk människa räfsat bort dem.










Visst är även det färglösa "färgstarkt"?!

6 kommentarer:

  1. Jag är nog den nitiska personen, hela trädgården full med eklöv, dom måste jag bara kratt bort för dom multnar aldrig brukar börja lite nu och hålla på till april. Här är underbara höstfärger på den västra sidan av Sverige och ingen kyla än så länge. Kram M

    SvaraRadera
  2. Terve Ingemar ! Du har igen rätt. Höstens vackra vemod som finsk tango inte argentisk. Eino Grön, Reijo Taipale och kungen Olavi Virta. De har fångat hösten i låt. Men bäst jag tycker är Rauli "Badding" Somerjoki: Kuihtuu syksyinen maa. Om du lyssnar det, är just samma som du har i bilder. Om du har samma, "save" det med.
    Hösten här är förbi och vi har vit vinter, 20cm snö. Vällkommen alla till Levi titta World Cup-tävling. Om har småpengar.
    Ja, jaa. Och om tycker cirkus och VIP.
    I Älgsjö alla årstider är speciella, lugna, stormiga därför vikingarna ville ha villor där, och vi.
    t lapp i Sirkka


    SvaraRadera
  3. Verkligen vackra bilder Ingemar. Du är en "fena" på att se det vackra och förmedla det.

    SvaraRadera
  4. Instämmer i att bilderna fångar stämningen om hösten då det är som allra vackrast, trots en murrig och dov färgskala. Skulle gärna knyta en gammaldags hederlig ryamatta eller än hellre kunna måla en tavla i ett försök att konstnärligt fånga just den speciella lystern. Naturen låter sig tyvärr svårligen fångas men du har lyckats RIKTIGT väl, tycker jag. Bravo! Alla årstider har i sanning sin charm och evig sommar vore inte idealt om än man ibland kan inbilla sig det.
    Hälsning/ Anna

    SvaraRadera
  5. Umderbara bilder!
    Kram Kerstin

    SvaraRadera