lördag 18 december 2010

Vädret är värst ........... genom fönstret

När jag tittar ut, ser det omöjligt ut att ge sig ut i "det här" vädret! Snöstorm ..... ser det ut att vara .... och - 8 visar termometern. Ska jag stanna inne!? Har ju Anna Janssons senaste bok liggande vid läsfåtöljen. Molly är dock av en helt annan åsikt. "Vad är du för vekling som inte törs ge dig ut i detta härliga väder!?" Naturligtvis vinner Molly..... Tack och lov! 
Tar på mig mina varma täckbyxor, varma skor, Berganjackan, Graningehandskarna  och varm vindtät mössa. 
Så tar vi rundan åt rätt håll. Eftersom det är nordosten som beter sig går vi mot Näsänget först, sedan öefter Bönhamnvägen över Mullbacken till  Näs och förbi Näslunda gård hem igen, då har vi vinden i ryggen efter sjön där vinden får fart och har skydd av berget och skogen när vi går hemåt från Näs. Enda stället det riktigt tar i är vid Nässjön nedanför Mullbacken, men det rör sig om 100 meter.

"Tur att det finns lite lä vid ladugården i Näs, Husse!"

Väl hemma mår både Molly och jag så mycket bättre: värmen i huset är ju aldrig så härlig som när man kommer in från snöstorm, boken har inte sprungit bort.............. och hade vi inte tagit rundan hade jag inte träffat Åke i Näs och fått "tjôta" lite.
Mitt i snödrevet vid korsningen står Åke (78 eller är det 79 nu) och skottar fram postlådan efter att plogbilen kört. Åke kan allt som rör sig i naturen, han har sett vargen springa efter Nässjön, han har fällt fler älgar än man kan räkna till, han vet exakt hur många lodjur som fått ungar i närheten det senaste året. Nu hinner jag kanppt få veta hur det står till ute i våra skogar för Åka ska ut med traktorn och låta snöslungan göra det framkomligt runt huset............. men fick ändå en del att fundera över på vägen hem. 

4 kommentarer:

 1. Trotsade också vädret lite var inte lika hurtiga som du och Molly men en liten tur ut blev det ;o)
  Ha en fin eftermiddag!
  Kramis/Lena

  SvaraRadera
 2. Usch vilket väder!
  skrattade åt hur liten Molly såg ut på bilden vid sidan av ladan ;)

  Kram!/Ronja

  SvaraRadera
 3. Rackarns vilka äventyr med strömlöst och kyla men det ser härligt ut med en hund som skuttar glatt.
  Ha det gott
  Yvonne

  SvaraRadera
 4. Det är ingen höjdare att få strömlöst när det är minusgrader och snöstorm ute. Det har vi varit utsatta för många gånger. Med ett hus på landet med direktel valde vi att sätta in en täljstenskamin, så nu har vi iaf lite värme om vi blir utan ström.

  Vilken härlig promenad ni har haft idag, Molly och du, men det är skönt att komma in i värmen efteråt.

  Ha en fin 4:de advent!
  Regina

  SvaraRadera