torsdag 6 januari 2011

Gymnastiksalen

Att en gymnastiksal/matsal, som var rätt nybyggd när skolan i Näsänget las ned, kan användas till snickeri är kanske inte givet för oss alla............. men för Tommy, som hade en idé om att tillverka avancerade träpaneler, som passar både till slott och koja, ..... ja, kanske inte slott, men herrgårdar är en stor kund ......
 jag själv har boaserat köket med träpanel från grannbyn. 

Nu har Tommy utvecklat verksamheten och tillverkar även  fantastiska klickgolv. Golvet kan fås i gran, asp eller småländsk ask. Golvet är lika lättlagt som ett vanligt klickgol, men "plankorna" är 40 cm breda och 22 mm tjocka. Först gör man tunna fanér, som limmas med speciallim korsan och tvärsan så att inte "plankorna" slår sig utan är raka och fina.
Just det här golvet som blev klart igår skall ligga i en berömd hockespelares fritidshus på Ulvön. Tala om en spelare med inte bra sinne för proffsig hockey utan även för annat som är perfekt gjort med kreativitet och elegans .............. men det är ju många MoDo-spelare som har den egenskapen. ........... även om placeringen i årets elitserie är lite missvisande ........ än så länge!



3 kommentarer:

  1. Jisses vilket underbart golv med 40 cm breda brädor, en dröm med andra ord och kul att en hockeyspelare som han väljer ett sånt golv allas vår Foppa ;o)
    Önskar dig en fin eftermiddag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  2. Nej inte Peter.......... Markus Näslund, kanske inte lika känd som Peter, men grannens sondotter har varit barnflicka hos honom, så Per o Britta och jag tycker att även Markus är världsberömd!

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara paneler och golv han tillverkar. Ett sånt golv skulle lätt hamna högst upp på önskelistan=) Kul att det går bra för småföretagare.

    Önskar dig en fin fredag!
    Regina

    SvaraRadera