tisdag 10 juli 2012

Hunden håller barnen friska!

Idag hörde jag på radion (P1 förstås!) att barn, som under sitt första levnadsår (... finns det andra "år" än "levnadsår"?) f som får umgås regelbundet med hundar får leva ett friskare liv,
40% färre,  
som får öroninflammation!
 än de barn som inte får denna möjlighet.
Det gäller säkert även andra typer av husdjur.
Att det gällde allergier har jag tidigare hört, men även andra sjukdomar.
Sam har fått umgås med´´´mycket  med Molly........ eller om det är tvärt om , 


Avsikten har varit att avdramatisera "hundar"....  men även att lära Sam att ha respekt för dem och inse att han måste vara snäll med dem..... men det följer naturligt av att man får umgås ofta med en snäll hund. Molly är jättebra på att hålla ett "respektavstånd" till Sam när hon tycker: "Nu räcker det.... för ett tag" Då håller hon ett avstånd som gör att han inte når henne men att de ändå kan umgås!
.... och så håller hon honom f r i s k !  !

6 kommentarer:

  1. Alla barn borde få ha djur i sin närhet!
    Ha en finfin tisdag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  2. Det är jag helt övertygad om, i barnomsorgen märker man ju att de barnen som är uppvuxna på landet med husdjur är mycket friskare och framför allt mindre allergiska än andra barn.
    Kram M

    SvaraRadera
  3. Det håller jag med om! Vi hade också hund när vår son var liten, och inte har han varit sjuk. Inte vi vuxna heller för den delen.
    Ha en bra dag!
    Annemo

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Terve Ingemar ! Du har igen rätt. Hundar, kattor, hästar, kor... vi hade också harar (inte kaniner) som tam om somras. Men maten var också naturellt, mjölk inte pastöriserad, hemmabakat bröd, bullar, kött och alla andra livsmedel från närheten. Och inte elektricitet, men kyliga mörka stenkällarna. Nu efteråt kan säga, det var bäst mot sjukdomar. Och nu är det "trändiskt" ha samma mat. Naturligtvis hygieniskt måste vara, men kan inte leva i vacuum.
    Jag är säkert, att dina barnbarn mår bättre nu och i framtiden och du också !
    t lapp i Sirkka

    SvaraRadera
  6. Jättebra inlägg och framför allt att det handlar om ömsesidig respekt även om nu Sam är för liten för att förstå det. Men vilken glädje att se barn umgås med djur på ett naturligt sätt. Barn som inte fått den chansen kan bli som besatta och inte kunna låta bli djuret, trots att det visar att de vill vara ifred.
    Kul att jag hittade din blogg!
    Cia

    SvaraRadera