lördag 6 november 2010

Brytningstiden

Gryningen kommer sent, förmiddagsskuggorna är lååånga idag, brolampan som regleras av av ett skymningsrelä lyser till efter åtta, trots att det är en klar dag........... klar och vacker höstdag. Gryningen är den tid när MYCKET händer i naturen. Idag sog vi en vacker rödräv som var ute på morgonjakt. Fem fyrhjulsdrivna jaktjeepar var ute i samma ärende, men jagade älg istället för sork. 
Molly blev alldeles vild när hon såg räven. Hon gav upp ett jaktskall som finnstövaren Pia skulle ha avundats. Tur att hon var kopplad............. tur för räven alltså. 
Molly hade dagen till ära tagit på sig en jägarväst för att männen i jeeparna inte skulle förväxla henne med något jaktbart.
Naturen kurar ihop sig, jag känner att vintern är nära. Kallgrader inatt, snön kan komma när som helst. Gårdagskvällens bastubad var lite av "inför-vintern-rening"........... men tanakrna gick naturligtvis också till "brytningstid" i bemärkelsen att jag om nu bara ett par veckor flyttar till Konvaljbacken för gott...... för GOTT!. Hemkänslevärmen infinner sig! Här finns den positiva variandten av "bykänsla", en lagomt stor by där man bryr sig om varandra utan att lägga sig i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar