tisdag 8 februari 2011

Make over

Falfärdiga lador gör ingen glad!? Nu när inte lador längre används för det de är avsedda för..........  att förvara hö i, så förfaller de och blir till slut farliga. Barn som leker i dem kan göra sig illa på nedfallande bjälkar och rådjur kan bli innestängda, när snön går upp till den ofta trasiga dörren och de kommer in men inte ut och svälter ihjäl.. 
Nu har Tommy i Näsänget kommit på vad man kan göra. Förmodligen har han kollat på alla make over program på TV och bestämt sig för: "Sådär borde man kunna göra även med lador och inte bara när det gäller tanter!" Han har rivit en fallfärdig lada, tvättat brädorna med trycktvätten, borstaqt dem och tagit bort alla pikar. 
När brädorna torkat kan man se hur åldern gjort träet vackert.. tredimmensionellt

De vackra brädorna ska han göra fondväggsbeklädnad eller möbler av. Visst är det fantastiskt att man kan förvandla fallfärdiga lador till vackra väggar och möbler? Det ska vara Tommy till det! Kreativ och påhittig som få.

Det kanske inte bara är brädor som blir vackrare med åldern? Det är bara en fråga om smak..... hörde att den vanligaste färg som killar under 30 vill färga sitt hår är .......... grått!
Tänk när de i Go´kväll gör om en finnig 17-åring, så att han ser ut som en stilig gentleman på 57?!...... bara en tidsfråga.

Nu kan man undra om man skulle kunna  göra som Tommy, även med andra "saker" som börjat bli lite fallfärdiga? ........ ta trycktvätten och göra dem rena och få fram något vackert? ... ska nog testa?

På nedanstående klipp kan du lyssna på Tommys förebild när det gäller en annan av hans konstuttryck: gitarrspel.
Om en månad åker Tommy till Linköping för att lyssna på sin namne och idol, som ger enda konserten i Sverige, där


Mycket nöje!

3 kommentarer:

  1. Vilken smart ide, borde bli verkligt vackra konstverk. Undrar om det fungerar på vad som helst.... skulle ju vara trevligt att vara ung och fräsch igen....men förresten det duger nog som det är. Du tar bilder som verkligen fångar, gillar gamla förfallna hus.
    Ha det gott
    Yvonne

    SvaraRadera
  2. Åh jag ser den vackra dörren, den skulle passa här hemma ;o)
    Ha en finfin dag!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  3. Gammalt grånat trä är underbart vackert! Här har jag själv använt mig av några brädor som förvandlats av tidens tand http://vitthusmedsvartaknutar.blogspot.com/2010/08/nytt-i-badrummet.html

    När jag lade till översättaren på min blogg klickade jag bara på ikonen hos någon annan blogg och så följde jag instruktionerna. Gå in och klicka på Google translate hos mig, det var inte så krångligt. den läggs till som en gadget.

    Ha en fin kväll!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera