fredag 1 april 2011

Grådag - städdag

Fredagar är städdagar här på Konvaljbacken. Tror på att det är bra med rutiner, även om man lever utan det schema jag gjort i 43 år i skolans Värld.............. men vissa rutiner är bra..........  att inte hela veckan bara flyter ihop.Till slut vet man inte om det är tisdag eller fredag... och städa måste man ju, så det blev fredagarna. Idag är det en grådag ute, så det blir extra bra att ägna förmiddagen åt städning........ för solen kommer säkert framåt lunch. Ibland kommer dessa gråvädersdagar och när de sammanfaller med städdager är det ju desto bättre.

Först ut med alla mattor och annat vädringsbart.

Molly gör sitt för att underlätta arbetet och  lägger sig under köksbordet "Ska man inte ens få vara ifred här? Här brukar ju vara ett "säkert" ställe!"..... nej inte ens där!

Då lägger sig Molly  i sin karmstol och ger överseende ögonkast. "Jag har iallafall inte dragit in någon skit................ lämnade ju den där älgklöven ute tillochmed!" 

Jag har bara ett problem när det gäller städning. Jag har dåligt tålamod, börjar slarva efter ett tag......... ser därför alltid till att få en brake efter någon timme, hundtur eller som idag att skriva ett blogginlägg.. Så nu är det bara att ta itu med städningen igen!

Det är med städning som med gråmulna dagar. Det blir fint efterå!.... när det är rent/fräscht igen och när solen är tillbaka.. 

2 kommentarer:

 1. :0) Dom där brakerna, är bra att ta till och lätta att hitta åt Ett är då säkert, att städningen väntar då tålmodigt, på de flitiga händernas återkomst Önskar dig en god helg, med många små braker, med lite extra krydda därtill
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jadu här har vi haft några grådagar min själ hade behövt sol idag....
  Ha en underbar lördag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera