tisdag 5 april 2011

Husse, det är morron!

Vi är uppe med tuppen, jag och Molly.......... brukar stiga upp kvart i sex. Vi gillar att uppleva tiden när morgonen går över i dag, när fåglarna startar morgonkonserten och när man har chans att se en älg ta sin frukost på ängen nere vid  bäcken medan morgonkaffet intas i köket eller på altanen..... men nu har Molly fått problem.....

Molly vaknar nu, efter att sommartiden proklamerades, kvart i fem.
 Hon gör inget väsen av sin vakenhet men ligger med öronen startberedda några minuter innan hon förstår att vi ska sova en timma till. Det är ju nu mer än en vecka sedan vi övergick.

Pelle och jag har funderat över om det är timantalet av sömn eller om det är ljuset som styr hundars sovande. Jag tycker att det verkar som att det är tiden på dygnet på nå´t vis som avgör, Skulle det vara ljuset skulle de sova längre om det var mulet och vakna tidigare vid morgonsol, men så är det inte.... för Molly i alla fall. Vad kan det vara som styr deras dygnsrytm?

Man kanske skulle skippa det där med sommartiden och istället stiga upp kvert i fem på sommaren. Det är nog större chanser att se en älg nere vid bäcken då?!

5 kommentarer:

 1. Hihi hon är som ett litet barn, usch jag minns just dessa sommartidsomställningar med fasa just för att det tog några veckor innan barnen ställt om sig, tur att dem är äldre nu ;o)
  Ha en riktigt fin tisdag!
  Kram/Lena

  SvaraRadera
 2. Det där har jag också undrat över...vi hade en katt som alltid gick och satte sig vid vägkanten "i tid" för att vänta in skolbussen och barnen, men jag minns inte om hon missade pga sommartiden...

  Ha en solig och vacker vårdag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 3. Hej.Både hund,hästar och katt Fast det sägs mig att de inte har någon tidsuppfattning Kanske inte som vi tänker den Men nog vet de vad klockan är slagen när matte väntas stiga upp och komma sig ut Ändras tiden ,så märker man att dom VET/minns när det brukar vara dags Biggles å Sobella låter,för att påkalla min uppmärksamhet på att NU är det dags att kliva upp.Dom har nog en inbyggd naturtimerSå är det ju med oss människor med för det mesta Ibland kan jag tänka Att imorgon skall jag sova ut Men vaknar ändå den tid jag och min kropp är van vid..i tid till att möta ljuset GOD för KVÄLL

  SvaraRadera
 4. Jag är inte hund men har väldigt svårt att komma in i sommartiden även om det är otroligt härligt med ljusare kvällar..
  friska västliga vindar från Tina på Hönö

  SvaraRadera
 5. Hundar kan ju inte klockan så bra, men vill väl upp när de har sovit tillräckligt. Och nu när det blir ljusare är det inget problem att vakna tidigt.
  Hon får väl anpassa sig till din dygnsrymt..
  Ha en fin onsdag!
  Kram/Raya

  SvaraRadera