torsdag 21 juli 2011

Stureplan nästa ?

För ett par år sedan tog Ingrid  chansen, när Miljöpartiet fick igenom genidraget med friår. Hon arbetade tidigare  som sjuksköterska  på en vårdcentrral i Gullänget och närde en dröm om att baka och sälja bröd.
Hon är också en inbiten älgjägare och hemmansägare, med stort skogsskifte i Gideå............. hejare på att hugga i, med andra ord
Hon köpte ett hus i Björnås och eftersom huset hade varit affär tidigare fick det bli Loppis i bottenplan..... skyltfönster fanns ju!.
I källaren på huset fanns vad hon egentligen var ute efter........... den rejäla bakugnen Hon experimenterade med olika brödsorter ....... testade även att baka ett barkbröd,......... bark hade hon ju obegränsat från egen skog. Barkbrödet blev en succé.
Ingrid, som nu var SkogsHilda för alla, fick ett stort pris av Länstyrelsens (stora utvecklingspriset) 50 000:- och flera andra priser. Turisterna spred hennes nyhet och hon började sälja barkbrödet även utanför Höga Kusten. Huset i Björnås blev för litet och "låg lite avsides" framför allt vintertid............. Hur man nu kan tycka att Björnås ligger avsides!?

NU har Ingrid köpt största huset efter Kungsgatan i Ullångers (vägen genom Ullånger heter Sundbrogatan (Tack, Anki!)................ men det låter ju bättre med Kungsgatan?!). Här har SkogHilda med sin man öppnat ett café och större bageri. När man står vid bröddisken kan man beskåda hantverket inne i bageriet genom det vackra fönstret, medan man väntar på betjäning. 
Och caféet är så populärt att de fem borden är nästan alltid upptagna, men då makar man ihop sig,..... alla ryms!  Hela intedningen är   genuin och vacker. Inget bord är det andra likt,  vackra hemvävda dukar .......... gamla vackra koppar ...... och ett bröd som gör att man kommer tillbaka.
Idag blev det Fikonbröd med ost......... och kaffe förstås!
Bara i vår har jag sett inslag på både Rapport, Aktuellt och Mittnytt om hennes barkbröd........
Det skulle inte förvåna mig om Ingrid snart öppnar en filjal på Stureplan?!

2 kommentarer:

  1. Hej! Fint skrivet om Ingrid, hon är kanonduktig! En sak bara. Huvudstråket genom Ullånger heter Sundbrogatan.

    Hälsningar från Ann-Cathrin Granbäck, född o uppvuxen i just Ullånger

    SvaraRadera
  2. Vilka "guldkorn" att hitta i din närhet.Trevligt med nytänk..det brukar sporra och sprida INTE bara som här.. sitt gooddoftande och smakrika bröd utan oxå sina energiers kreativitet och sätta fart på...sporra även andras Kraam

    SvaraRadera