lördag 16 juli 2011

Vadå regn? Vadå blöt?

I hundkretsar brukar vi säga att finvädersmattar får finvädershundar! En sanning med modofikation. Det finns undantag. En mig närstående person är helt galen i att vara ute i ur och skur. Hennes hund  gillar också regn, om det kan beskådas genom köksfönstret.
Natten till idag har det regnat här och idag likaså, säkert 10 mm, så det var ordentligt blött när Pelle och jag tog en tur bortåt änget med Molly och Exa.
En lugn promenad där de trippade mellan vattenpölarna och inte busbrottades som vanligt ......... trodde vi

De hinner inte mer än ut på den blöta lägdan förrän de brakar ihop......... Exa är starkare, men Mollan aggresivare...

 matchen går vidare så att vattnet bara yr om kompatanterna......



Sedan bär det av genom regntygnda ormbunkar ner mot sjön ,........ Exa har ett övertag, då hon är större, men Mollan är snabbare i själva svängarna


Tidvis kan man nästan inte se dem bland den höga vegetationen.

"Ovänner? Arga? NEEEJ ! Vi är BÄSTA kompisar"

"Ja, lite blöt blir man förstås.......... Det var det värt. Husse får ta fram handduken, precis som man gör när människor boxas"

Undrar när Exa berättade för Molly att i morgon klockan fem har hon en dejt med en polishund inne i Foppaland, för lite avis var nog Molly när vi skildes vid postlådan.
Så om sisådär en 67 dygn blir Exa lycklig mor till ett antal polisvalpar............. 
Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder.
    Ha det gott. Yvonne

    SvaraRadera
  2. Det finns en stor nackdel med blöta hundar och det är BLÖTA hundar. Dom har en förmåga att hur mycket man än torkar dom så sitter det vatten kvar i pälsen och sen skakar dom när dom kommer in. Annars tycker jag att hundar som fått springa i vått gräs och skog får så ren och fin päls -helt gratis och utan tillsatser och som bonus har man fått en glad och trött hund!

    Önskar dig och Molly en fortsatt fin helg

    SvaraRadera