fredag 10 juni 2011

Entrén

Det finns två vägar till metropolen Konvaljbacken, antingen tar du av i Näs eller i Näsänget. De flesta missar Näs eftersom vägskylten sitter mitt inne i ett albestånd...... eller är det asp?..... och tur är det för då kommer du den vackraste infarten, när du sedan tar av i Näsänget, Älgsjö 2 står det på skylten............................

självaste entrén!

Det gäller att göra ett första bra intryck och det gör vi härifrån? Vägen ringlar sig sedan efter sjön. Vägen  är precis som du minns från barndomen eller läst om i någon barnbok där de beskriver en idyll!

I korsningen, som närmar sig  sedan, tittar du lite upp och mot vänster så ser du skylten Konvaljbacken, När du sedan kommit upp och kliver ur bilen;  slå av motorn direkt! Många missar det och tycker att det måste vara något fel på bilen................. men det beror på att man hör en massa andra ljud från motorn än man hör annars............... för här är det alldeles TYST. ......... mindre än 20 db!  
Jag hörde på radion att man ska göra ljudreservat av alla områden vars dygnsmedel är under 30 db, och ta hänsyn till det när man planerar nya flygrutter och annat otyg som STÖR .............. Perfekt!! 
Välkommen in! Kaffepannan står redan på spisen,.............. Molly har anmält din ankomst!

4 kommentarer:

  1. Jag kommer till veckan, eftersom du var i Sollefteå igår.
    Kram/Margareta

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara en underbar lugn plats, Konvaljbacken. Öronvila.. Skulle tro att Mollys öron hör det minsta där. Ljudreservat- det låter riktigt bra!!
    Trevlig helg på er!
    Kram/Raya

    SvaraRadera
  3. Låter som ett riktigt örongodis....tystnad...här är aldrig tyst. Vi har en kraftstation tvärs över sjön och den låter.
    Ha det gott. Yvonne

    SvaraRadera
  4. Hej..då kan man inte ta sig obemärkt förbi... upp till dig :0) Bra vägbeskrivning..om man nu har sina vägar förbi och ATT bli ,först välkomnad av Molly SEN kaffe på det...UTE på altan..det vore inte så dumt VACKERT bor DU desstom oxå Kraam

    SvaraRadera