fredag 25 mars 2011

Våffeldagen

Det är något extra med våffeldagen! Jag trodde förresten att den alltid inföll en söndag, men så är det tydligen inte.......... utan nemera en helt vanlig fredag, ja "vanlig" är den ju inte eftersom det är våffeldagen just idag.

Under min uppväxt åt vi  våfflor till frukost/lunch nästan varje söndag. När jag känner doften av våffelgräddning, känner jag: "Doften av söndag, helg". 

Det är nog därför jag vill/tror att våffeldagen infaller på en söndag. .... blir så förvånad, när jag märker att så inte är fallet. 
När jag fyllde femtio hade jag enbart våfflor på mottagningen. Det fanns tio olika "pålägg" att välja på, allt från hjortronsylt till löjrom.Alla fick nygräddade våfflor. ......... lånade våffeljärn i granngårdarna och barnen fick grädda i tvättstugan med fönstret på vid gavel.
Våffeldagen kommer just när våren segrat över vintern, det droppar från taken (gjorde innan detta med klimatförändringarna) och man känner hur det spritter inte bara i naturen. Fåglarna börjar sjunga som besatta och sälgknopparna gör sig beredda..

Det är nog därför vi bestämt om  sommartid f o m kommande söndag............ första söndagen efter Våffeldagen!

Ät och njut! 


2 kommentarer:

 1. Mumsigt!
  Trevlig helg!
  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 2. Oj, så gott!
  För egen del föredrar jag den salta varianten med löjrom, rödlök och creme fraiche..
  varma sydvästliga vindar till dig fr Tina på Hönö

  SvaraRadera