söndag 13 mars 2011

Världsarvsleden - vinter

Världsarvsleden, som är 11,5 mil lång passerar byn. Det är egentligen en sommarvandringsled men snöskotrarna förvandlar den till vinterled vid den här tiden på året. 
Så idag bestämde Exas husse och matte och jag oss för att ta hundarna och göra en tur efter en bit av leden ........till deras stuga. Den ligger i en liten havsvik som heter Bräcksand, helt för sig själv med egen havsstomt bara några hundra medter från Bönhamn, men utan direkt ögonkontakt .

Så fort jag säger till Molly att hon ska få träffa Exa, scannar hon med skarp blick av omgivningarna och undrar var kompisen är.Molly känner igen Exa på en kilometers avständ........... tvärs över sjön

Leden går först på skrå uppför västra delen av Älgsjöberget för att sedan gå över ett pass och ner mot havet.
Fjäll och hav samtidigt! Här behöver man inte välja.



Väl därnere vid stranden kan vi blicka ut mot Högbonden. En del vintrar kan man åka spark ut till Högbonden från Bönhamn.  Långfärdsskridskoåkare skulle nog bli gröna av avundsjuka på den här isen!?

Så en härlig fika/fotostund innan vi återvänder.

Vilken fantastisk skidtur .....

........ även om skidföret inte var det bästa på återvägen. Har man vallningsfritt så har man, men lite valla kanske inte skulle ha skadat i dagsmejan?! ...... men i utförskörningen ner efter timmervägen mot gärdena gick det som ett huj!.

5 kommentarer:

  1. Tack för i går, det var en härlig tur. Exa var helt utslagen efter hemkomsten.Det kändes också i benen för oss, man är ju inte 20 precis /ha de Pelle

    SvaraRadera
  2. Det ser ut att ni haft en fin tur! Många vårtecken i dina fina bilder.. Vår verkligen lust att krya på mig och komma ut igen!
    Kram/Raya

    SvaraRadera
  3. Åh vilken härlig tur!
    Ha en fin vecka!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Vilken härlig skidtur ni verkar ha haft.
    Vad glad jag blev när jag fann din blogg, nu har jag kikat runt och njutit av dina vackra bilder och texter.

    Mvh Lotta

    SvaraRadera